Facebook fejlesztés


A céges megjelenés másik leggyakoribb formájává a Google hirdetések mellett a Facebook közösségi oldalon való megjelenés lett. S hogy minek köszönhető mindez? Az egyik tényező a hatalmas felhasználói közösség: a legfrisebb statisztikák szerint legalább 600 milliós nemzetközi felhasználói tábor naponta többször látogatja az oldalt, így napjainkban a Facebookon több időt töltenek az emberek, mint a Google oldalain. És nem csak látogatják a felhasználók az oldalakat, hanem aktívan tartalmakat osztanak meg egymás közt, mely az interaktív kapcsolattartás egyik formájává vált. Az aktív felhasználói közösségnek köszönhetően így hihetetlen gyorsasággal képesek terjedni a különböző tartalmak (hírek, képek, videók).

A Facebook ereje azonban nem csak a megosztásban, hanem a különböző magán vagy céges oldalak bejelölésében rejlik. Minden felhasználó megjelölheti az őt érdeklő oldalakat, így az ott megjelenített tartalmak hatalmas célközönséghez juttathatók el, akik aztán ráadásul tovább is oszthatják azokat, sőt azonnal a véleményüket is megismerhetjük. Egy-egy oldal követőinek bővítésére akár nyereményjáték is szervezhető.

 

A fent ismertetett beépített elemeken túl a Facebook lehetőséget biztosít saját, egyedi alkalmazások készítésére, programozására is. A saját alkalmazások a lehető legkülönfélébb módokon szolgálhatják a követők számának bővítését, a teljesség igénye nélkül:

  • Képek, videók beküldése és szavaztatása
  • Közösségi játékok
  • Üzenetküldés
  • Speciális állapotjelzés

 

Fontos terület még a Facebook oldalak fejlesztésén túl a weboldalak, webáruházak integrálása a Facebook oldallal. Így a weboldalon elhelyezhető pl. a követő felhasználókat mutató doboz, az egyes tartalmak megosztását elősegítő gombok, vagy egyenesen a tartalmakat (cikkeket, termékeket) a Facebook oldalaira publikáló modulok.