Webdesign


A webdesign, vagyis a weboldal grafikai tervezése is az arculat szerves részét képezi. Amiért mégis külön figyelmet érdemel, hogy - ellentétben az egyéb céges kiadványokkal, ahol az információkat lineáris formában, az elejétől a végéig elolvasható szövegként nyújtjuk az érdeklődőknek -, a weboldal egy interaktív kezelőfelület. A webdesign célja, hogy az esztétikus megjelenés mellett ergonomikus felületet biztosítson a látogatónak, ahol könnyen átlátja a weboldal szerkezetét és gyorsan megtalálja a számára fontos információkat, vagy funkciókat. Mivel a látogatók jellemzően nem töltenek túl sok időt a weboldalak szöveges tartalmainak elolvasásával, figyelmüket grafikai és a tartalom strukturálásának eszközeivel kell a lényegi információk felé kell irányítani.

A passzív információbefogadás mellett látogatóinkat cselekvésre is ösztönözhetjük, a weboldal tulajdonos számára értékes adatok a látogatói regisztrációk, vélemények, hozzászólások. Az interaktív funkciók (blog, chat, felhasználói profil, kitölthető űrlapok) kezelőfelületének megtervezése különös figyelmet igényel, hogy az cselekvés folyamatában semmi se bizonytalanítsa el a felhasználót, a használata legyen gyors és problémamentes.

A weboldalak vizuális megjelenését minden esetben egyedileg, ügyfelünk igényei alapján készítjük el. Grafikusaink a megrendelői instrukciók (brief) alapján stílusában, hangulatában egymástól különböző vázlatterveket készítenek, amelyek alapján megrendelőnkkel együttműködve alakítjuk ki a végleges megjelenést. A tervezés során mindvégig szem előtt tartjuk a cégarculat helyes használatát, és a weboldal kommunikációs céljainak megfelelő vizuális hangsúlyozást.