Webmarketing


Számunkra, a megrendelőnek sikeresen elkészített, és átadott weboldal nem jelenti a feladat befejezését. Ügyfeleinkkel együtt úgy gondoljuk, hogy egy jó weboldal nem akkor van készen, amikor a programozók az utolsó simításokat is elvégezték, és a weboldalt feltöltötték a szerverre. Az igazi kihívás, a puding próbája csak ezután következik.

Hogyan tudunk megfelelő számú potenciális látogató vonzani az elkészült weboldalra? Méghozzá olyan minőségi látogatókat, akik a weboldal üzemeltetője által kitűzött célokat - konverziókat – végrehajtják, vagyis vásárolnak, letöltenek, regisztrálnak, feliratkoznak a hírlevélre.

SEO – Search engine optimization (Keresőoptimalizálás)

A webmarketing alapköve a keresőoptimalizálás. Célja, hogy weboldalunkat a keresőrobotok (Google, Yahoo stb.) - a cég tevékenysége vagy a forgalmazott termékek alapján meghatározott kulcsszavakra rákeresve -, a keresési lista első oldalán, lehetőleg azon belül is az első helyek egyikén hozzák ki.

A keresőoptimalizálás folyamata a kulcsszóelemzéssel kezdődik. A kulcsszóelemzés során megrendelőnk közreműködésével meghatározzuk azokat a releváns szavakat és kifejezéseket, amiket a téma iránt érdeklődők nagy valószínűséggel használni fognak kereséseik során. A folyamat kezdetén viszonylag nagyszámú lehetséges kulcsszót gyűjtünk össze, majd ezeket egy elemzési folyamat során szűkítjük le a valóban szükséges 1-5 szóra vagy kifejezésre.

On-site optimalizáció

A kulcsszóelemzés során meghatározott kifejezések birtokában megkezdődhet a tényleges keresőoptimalizálási munka, a weboldal struktúrájának és tartalmának helyes kialakításával, az „on-site optimalizációval”. Az on-site optimalizáció során ajánlást fogalmazunk meg a weboldal szöveges tartalmának kialakítására, úgy, hogy az a megfelelő mennyiségben és elhelyezésben tartalmazza a kulcsszavakat. A szövegezés és az információk megfelelő strukturálása mellett a weboldal programozási felépítése is döntően befolyásolja a keresőoptimalizálás eredményességét. Csak néhány példa eszköztárunkból:

  • A keresőrobotok számára bejárható menüstruktúra
  • Keresőbarát (Search engine friendly – SEF) URL -ek használata: („www.cegnev.hu/ ?main_menu[main_menu][item]=29&ppflashbox[flashmenu][flashvars]=selectedmenu%3D8%26selectedsubmenu%3D29” helyett „www.cegnev.hu/termekek/irodai_kellekek/festekpatron”)
  • Meta  tag-ok használata (leírás, kulcsszavak)
  • Automatikus sitemap generálás

Off-site optimalizáció

Az off-site optimalizáció során a weboldalára mutató hivatkozásokat, linkeket gyűjtünk. A külső hivatkozások (backlink-ek) azonban nemcsak a mennyisége fontos, hanem a minősége is. A linkeknek lehetőleg a témához kapcsolódó nagy látogatottságú oldalakon kell szerepelni, valamint a linkek szövegének kialakításakor is törekedni kell a kulcsszavak megfelelő használatára.